miercuri, 23 noiembrie 2011

Prajitura 'noapte venetiana'(reteta testata)



BLAT ALB:
-6 albusuri
-6 linguri zahar
-100 g coco ras
-4-5 linguri faina
BLAT NEGRU:
-4 oua (separate galbenusurile de albusuri)
-4 linguri faina
-4 linguri zahar
-2 linguri cacao
-1 lc praf de copt
CREMA:
-6 galbenusuri
-150 g zahar
-5 linguri lapte
-200 g unt
-Vanilie
GLAZURA:
-100 g ciocolata
-2-3 linguri lapte
-50 g unt

Blatul alb: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul, cocosul si faina si se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se unge si se tapeteaza o tava de 20X30 cu ulei si faina, se toarna aluatul.
Blatul negru: Se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina, care s-a amestecat in prealabil cu cacao si praful de copt. Se amesteca usor, sa nu se sparga albusurile. Se toarna cu atentie in tava peste aluatul cu cocos, sa nu se amestece.
Se coace 25-30 minute la 180C.
Crema: Galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca la baine-marie pana se ingroase. Untul se amesteca, dupa care se adauga crema racita putin cate putin si se amesteca.
Crema se pune peste blat si se da totul la frigider o ora.
Glazura: Totul se amesteca, se topeste la microunde sau in baine-marie.
Glazura se toarna peste prajitura, apoi totul se da inca o ora la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu