luni, 12 decembrie 2011

Pogacele cu cascaval (reteta testata)


Ingrediente:
-500 g faina
-1 pliculet amoniac alimentar
-250 g margarina
-150 g cascaval
-120 ml smantana
-30 g unt
-1 galbenus
-sare
 Mod de preparare: Cascavalul se da pe razatoare. Faina se amesteca cu putina sare si cu amoniacul. Apoi se adauga cascavalul, margarina, smantana, se framanta bine, dupa care se lasa aluatul sa stea acoperit 20 minute.

O tava se unge gros cu unt. Aluatul se intinde intr-o foaie cu grosimea de un 1 cm si cu o forma rotunda se decupeaza pogacele, care se cresteaza cu un cutit. Se aseaza pe rand in tava lasand putin loc intre ele, deoarece in timpul coacerii isi vor dubla volumul. 

Galbenusul se freaca, se ung pogacelele si se coc in cuptor pana devin aurii. Cand sunt gata se scot pe o farfurie, se lasa sa se raceasca complet, apoi se servesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu