joi, 28 iunie 2012

Prajitura Delicia (reteta testata)


Ingredient:
  • Cacao 1 linguri
  • Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...) 10 ml
  • Faina 7 linguri
  • Lapte 600 ml
  • Margarina Unirea Original 125 grame
  • Oua 9 buc                 
        Alte ingrediente:
Foi: oua 9 buc, zahar 9 lg, faina 7 lg, nuca de cocos 3 lg, cacao 1 lg,
Crema: budinca de vanilie 2 plicuri, lapte 600 ml, 125 gr margarina unirea original, zahar 12 lg, esenta de vanilie.
Zaharul caramel: zahar 300gr, apa 100 ml
Decor: ciocolata alba 100g, sau nuca de cocos.

Mod de preparare:
 Preparare foi:
Se separa ouale ,albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar .Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos .Compozitia obtinuta se imparte in 3.O parte o coloram cu cacao iar doua raman albe.
Le coacem pe hartie de copt.
 Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.
Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina unirea original si spumam cu mixerul.
 Asamblam prajitura astfel :punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior.Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba sau presuram nuca de cocos din abundenta.
Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta.

Reteta scrisa de pe site-ul  http://www.secretulprajiturilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu