joi, 28 iunie 2012

Prajitura TIMISOARA (reteta testata)


Ingrediente:
  • Cacao 1 lingura
  • Ciocolata 100 grame
  • Faina 8 linguri
  • Lapte 50 ml
  • Margarina Unirea pentru creme 250 grame
  • Nuca 100 grame
  • Oua 12 buc
  • Praf de copt 1 pachet
  • Zahar pudra 200 grame
  • Zahar tos 18 linguri
  • Zahar vanilat 2 pliculet  
Alte ingrediente: 100 g nuca de cocos, 1 lingura cafea/ness
Mod de preparare:
BLAT 1 : 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos ; se adauga 2 linguri de faina , 1/3 din praful de copt si 100 g nuca prajita macinata .
BLAT 2 : 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos ; se adauga 2 linguri de faina , 1/3 din praful de copt si 100 g nuca de cocos .
BLAT 3 : 4 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar tos ; se adauga 2 linguri de faina , 1/3 praf de copt si 100 g ciocolata razuita .
Blaturile se coc pe rand, in cuptorul preincalzit, aprox. 15 minute .
 CREMA : Cele 12 galbenusuri se freaca bine cu 200 g. zahar pudra , 50 ml. lapte si 2 linguri de faina . Compozitia se fierbe pe aburi pana se ingroasa si se lasa la racit . Apoi se amesteca cu margarina . Crema obtinuta se imparte in 3 :
Crema 1 : Se adauga o ligura de cacao ;
Crema 2 : Se adauga zaharul vanilat ;
Crema 3 : Se adauga o lingura de cafea ness .
 ANSAMBLARE : La baza se pune blatul cu nuca de cocos , peste el crema cu cacao , blatul cu nuca , crema cu zahar vanilat , blatul cu ciocolata si crema cu cafea .

Reteta scrisa de pe site-ul  http://www.secretulprajiturilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu