luni, 12 decembrie 2011

Langosi, reteta ungureasca (reteta testata)



Ingrediente:
-500-600 gr. faina
-100 gr. smantana ( 20% grasime)
-1 cub drojdie ( 25 gr.)
-250 ml. lapte
-2 galbenusuri
-jumate de lingura ulei
-un praf de sare
Mod de preparere:
-Drojdia se desface in 2-3 linguri din cantitatea de lapte ( laptele sa fie cald ! ), se pune in centrul fainii, dupa ce dospeste maiaua se adauga la gramada galbenusurile, sarea, smantana, restul de lapte cald si uleiul
se-nvarte cu o lingura de lemn in castron.
-Apoi lasam lingura si framantam cu mainile, vorba aia, ce-i in mana, nu-i minciuna. Daca aluatu' o cere, se adauga faina ( trebuie sa iasa un aluat moale si nu foarte lipicios)
-Se lasa la dospit in loc ferit de curenti, in jur de 30 minute. Io m-am luat cu altele si l-am lasat vreo 50 minute
-Acum urmeaza chestia misto la aluatul asta, poate fi tinut intr-o punga in frigider ( nu congelator) si 6 zile, asa poti avea langosi proaspeti cand vrei. Dupa ce-a  dospit, io mi-am oprit doar pentru 4-5 langosi, restul se poate baga in punga pe carecare se inchide bine la gura inainte inainte de al baga la frigider.
-Aluatul va creste iar in frigider, dar dupa ce se rup bucati din el ramane ca atunci cand a fost bagat prima oara-n punga.
-Dar sa revin la fabricarea langosilor, deci se ia o bucata mica din aluat, se tavaleste un pic prin faina, se intinde cu ajutoru' degetelor,
-Se pune la prajit intr-o tigaie cu ulei deja incins
-Se va bulbuca,se intoarce ca sa se prajeasca si pe partea cealalta. Atentie, se prajesc destul de repede
-Se scot pe hartie absorbanta, se pune deasupra putina smantana, se rade cascaval, se presara marar sau patrunjel, si gata langosul unguresc. (se poate unge cu ce doriti)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu