Blat 1 :
-5 oua
-300 g zahar
-10 lg apa
-100 g nuca macinata
-200 g faina
-1 plic praf de copt
Blat 2 :
-6 albusuri
-6 lg zahar
-120 g nuca macinata
-1 lg si jumatate de faina
-putina sare
Sirop :
-2 lg zahar,
-150 ml apa,
-1 lgt esenta rom
Crema :
-6 galbenusuri
-6 lg zahar
-350 ml lapte
-2 lg cacao
-250 g unt ( rama )
-2 lg faina ( amidon alimentar )
-esenta de rom
-50 g ciocolata rasa
Decor :
-500 ml frisca
Preparare:
Ptr.blat 1 : Mixam albusurile cu zaharul spuma tare, apoi adaugam apa, galbenusurile, iar la urma faina amestecata cu praful de copt si nucile macinate.Punem blatul in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 15-20 minute.Se taie in 2 parti si se insiropeaza.
Ptr.blat 2 : Batem albusurile spuma tareapoi adaugam zaharul si mixamin continuare , adaugam faina amestecata cu putina sare si cu nucile macinate.
Ptr.sirop : punem la fiert apa cu zaharul;luam de pe foc si punem esenta de rom.
Ptr.crema : Amestecam galbenusurile cu zaharul, cacao, faina si laptele si le punem pe foc amestecand continuu pana devine ca o budinca;luam de pe foc si lasam sa se raceasca;separat mixam untul moale la temperatura camerei si in el punem cate o lingura din crema de mai sus ;amestecam bine de tot apoi adaugam rom-ul si ciocolata rasa.
Ptr.decor : eu am pus o glazura de ciocolata : 150 g ciocolata, 3 lg lapte, 1 lg unt se topesc pe baie de aburi.Peste glazura am mai pus nuca parajita si taiata marunt.
Asezare: Blat 1 insiropat,crema blat 2,crema,blat 1 insiropat,glazura
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu