-60 g zahar
-1 plic zahar vanilat
-1 ou
-125 g unt
-un vf cutit de sare
Rulada :
-3 oua
Rulada :
-3 oua
-un varf cutit de sare
-5 lg apa fierbinte
-1 plic zahar vanilat
Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.
Rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).
Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.
Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp...) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie...data viitoare poate voi avea timp suficient.
Crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.
In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.
Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.
Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.
Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata.
Decor : fiecare dupa imaginatia proprie.
-100 g zahar
-50 g faina
-1 lgt praf de copt
-250 g gem de capsuni
Crema de vanilie :
-450 ml lapte
-1 plic budinca de vanilie
Crema de vanilie :
-450 ml lapte
-1 plic budinca de vanilie
-80 g zahar
-1 pastaie de vanilie
-100 ml frisca lichida
-200 g mascarpone
-2 plicuri gelatina granule
-gem de piersici
Aluatul fraged : intr-un castron amestecam faina cu praful de copt, apoi adaugam zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele. Framanatam putin, apoi aluatul obtinut il dam la rece pentru 30 minute.Intre timp facem budinca de vanilie si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul din frigider si il rasturnam pe masa pudrata cu faina; framantam si mai punem putina faina pana ce obtinem un aluatul pe care il putem intinde cu sucitorul.Il rotunjim cu grija cu mainile si il asezam pe fundul unei tavi de copt(d=25 sau 26 cm) neunse. Dam la copt pentru cca 15 minute.
Rulada : mixam albusurile spuma tare cu sarea, apoi dupa ce s-au intarit adaugam zaharul, apa fierbinte lingura cu lingura , galbenusurile tot pe rand, iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Rulada o turnam intr-o forma dreptunghiulara (26*38 cm) si o dam la cuptor. Dupa ce s-a copt, o scoatem afara si o asezam pe un prosop pe care am presarat zahar si rulam rulada in prosop. O lasam sa se raceasca in prosop, apoi o desfacem si intindem pe ea gemul de capsuni (eu am avut dulceata de capsuni).
Rulam blatul si taiem 15 rondele cu ajutorul cutitului.
Asezam aluatul fraged pe o tava iar in jurul lui punem inelul detasabil de la forma de tort . Aluatul il ungem cu gem de piersici si asezam rondelele de rulada ca in imaginea de mai jos . Pentru cine va incerca tortul acesta, il sfatuiesc sa faca 2 rulade (eu nu am avut timp...) si ruladele sa fie taiate macar de 3-4 cm grosime. Eu cum le-am taiat subtiri si nu se vad cum trebuie...data viitoare poate voi avea timp suficient.
Crema : batem frisca lichida pana prinde putina consistenta, apoi incorporam mascarponele.
In budinca de vanilie pe care am preparat-o conform instructiunilor de pe plic, am adaugam interiorul unei pastai de vanilie.
Peste frisca si mascarpone am adaugat budinca de vanilie.
Gelatina granule am hidratat-o in 150 ml apa rece timp de 10 minute, apoi am topita pe foc mic fara a o fierbe. peste ea am adaugat pe rand cate o lingura din crema de mai sus si am omogenizat, apoi am adaugat-o peste toata crema, pentru a nu forma cocoloase. Crema obtinuta o dam la frigider pentru 10 minute, apoi o turnam peste ruladele din forma de tort.
Dupa ce am turnat toata crema , dam la frigider tortul pentru 5 ore sau de seara pana dimineata.
Decor : fiecare dupa imaginatia proprie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu