-500 g faina
-1 ou
-100-150 g zahar
-170 g unsoare
-170 g unsoare
-1 lingurita bicarbonate
-lapte
-gem de caise(recomandat)
CREMA:
-500 ml apa
-4 linguri faina
SAU
1 budinca de lamaie + 3 linguri faina,400 ml lapte
SAU
1 budinca de lamaie + 3 linguri faina,400 ml lapte
-250 g unt
-250 g zahar
-1 lamaie
Se amesteca faina cu zaharul bicarbonatul,oul,unsoarea.Se adauga atata lapte incat sa se obtina un aluat din care sa se poata face foi.Se fac 4 foi care se coc pe dosul tavii.
Crema:Apa cu faina se pun pe foc pana cand se ingroasa,(sau se fierbe budinca,faina cu 400 ml lapte) untutl se freaca spuma cu zaharul dupa care se pune in crema racita.In crema se mai pune coaja rasa de la lamaie si zeama de la jumate din ea.
Aranjare:foaie,crema,foaie,gem,foaie,crema,foaie(glazura optional)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu